X
  • Geen producten in de lijst

Terrastegels

Terrastegels
Als u een nieuw terras in uw tuin wilt, is er een zeer ruim aanbod van terrastegels. Maar welke tegel is nu geschikt voor uw terras? We hebben de eigenschappen van betontegels en keramische tegels voor u op een rijtje gezet.

Betontegels
Onbehandelde betontegel
Dit is de originele betontegel zoals beton ooit bedoeld is: onbewerkt en onbehandeld. De tegel heeft geen extra behandeling gehad en heeft daarom ook geen extra bescherming tegen vervuiling of weersinvloeden. Daarom is deze betontegel aanzienlijk minder prijzig dan de andere betontegels. Wel wordt deze tegel sneller vuil en glad.

Betontegels met een deklaag
Deze betontegels zijn opgebouwd in twee delen. Het bestaat uit een iets grovere onderlaag van beton die voor de stevigheid zorgt en een speciale deklaag die is opgebouwd uit fijnere materialen. In deze deklaag worden natuurlijke mineralen gebruikt die ervoor zorgen dat een tegel langer mooi blijft dan een onbehandelde tegel.

Geïmpregneerde betontegels
Dit zijn tuintegels waar de bovenste laag tot ongeveer tien millimeter diep doordrongen is met een beschermend impregneermiddel. Het is een techniek om betontegels bestand te maken tegen vuil en vocht. Ook zorgt deze techniek ervoor dat de tuintegel makkelijk schoon te maken is. De levensduur is volledig afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Vermijd bij deze soort tuintegel altijd zuurhoudende reinigingsmiddelen, strooizout en het gebruik van een hogedrukreiniger omdat dan de bovenste laag beschadigd raakt en de bescherming niet meer zo goed werkt.

Gecoate tegels
Gecoate betontegels zijn tuintegels waarop na het maken van de tegels een laklaag (coating) is aangebracht. Deze tegels zijn waterafstotend, waterbestendig, vlekbestendig en vuil hecht zich nauwelijks. De levensduur van een gecoate betontegel is vergelijkbaar met die van een geïmpregneerde betontegel.

Keramische tegels
Hoogwaardig product, van gebakken klei gemaakt en daardoor keihard en dus krasvast, kleurvast, slijtvast en maatvast. Dankzij deze eigenschappen zijn keramische tegels zeer onderhoudsarm (geen mos, algen, vlekken), zijn hitte- en vorstbestendig en gaan ze een leven lang mee.

Onderhoud is ook belangrijk
Voor alle tegels geldt; regelmatig met een harde bezem er over en voorkom behandeling met hoge druk reinigers. Probeer regelmatig uw betontegels of keramische tegels te vegen en laat ze in de herfst en winter niet weken onbeheerd. Dus houd uw betontegels vrij van vuil, want alg maakt glad, water niet!