X
  • Geen producten in de lijst

Tuin & Zo wall blocks

Wall blocks​

 

Tuinen heb je in allerlei soorten en maten. Om het heel zwart-wit te brengen hebben wij de twee uitersten gepakt:

 

De parkeerplaats tuin
Geen diepgang te vinden en plek voor de hele buurt om de auto neer te zetten. Zeer praktisch, maar daarmee is ook alles gezegd.

 

Het oerwoud
De dierentuin van de wijk. Een weliswaar uitje voor mens en natuur. Een tuin vol met planten, tegels en ornamenten op plekken waar je ze niet verwacht. Chaotisch en onoverzichtelijk.

 

Je ziet ze regelmatig voorbij komen en beide tuinen kampen met hetzelfde probleem: Een slechte indeling.

 

Het juist indelen van een tuin kan op vele manieren. Vrijwel de beste manier om een groots verschil te maken is door te werken met diversiteit in hoogte. Door deze diversiteit creëer je een dieptesuggestie wat er voor zorgt dat je tuin ruimtelijker oogt.

 

Je kan verschil maken door te werken met betonnen muur elementen. Betonnen muurelementen zijn ideaal om verhogingen zoals een border, muurtje, verhoogd terras, of tuinafscheiding te creëren. Maar muurelementen zijn meer dan alleen mooi. Een verhoogde border is ook heel praktisch. Simpelweg vanwege het feit dat je niet meer zover hoeft te bukken om het onkruid te plukken. Je kunt zelfs lekker op het muurtje gaan zitten terwijl je je tuin bijwerkt. Zo wordt tuinieren ineens een stuk leuker!

 

Ons assortiment van TuinVisie biedt vele mogelijkheden. De muurelementen worden gemaakt in diverse kleuren en maten. Zo hebben we smalle blokken voor sierlijke muurtjes en grote, grove blokken voor een robuuste uitstraling. Ook de afwerking van de muurblokken zorgt voor een bepaalde uitstraling. Heb je een moderne en strakke tuin? Dan zijn de gladde muurelementen perfect voor jou. Wil je meer romantiek en rustieke elementen, dan zijn de gekliefde blokken goed te gebruiken. En wil je je tuin graag een historisch tintje geven? Dan zijn de getrommelde blokken misschien wat voor jou. Deze blokken zijn door het trommelen wat beschadigd, wat ze een verouderd uiterlijk geeft.

 

Bij het aanleggen van bijvoorbeeld een border is een goed plan nodig. De hoogte, grootte en ligging zijn essentieel. Bij het verwerken van de muurelementen raden we sterk aan om de verhoging laag voor laag op te bouwen. Voor muren tot een hoogte van 80 cm is een gestabiliseerde ondergrond voldoende. Wil je een verhoging van meer dan 80 cm aanbrengen? Dan adviseren we je sterk om een betonfundering te creëren, voor extra stabiliteit en draagkracht.

 

Wil je het helemaal afmaken dan is goede verlichting noodzakelijk. Naast dat het meer veiligheid biedt in het donker, zorgt het ook voor veel sfeer.

 

In onze showtuin geven onze experts geheel vrijblijvend advies over materiaal keuze, aanleg en onderhoud. Door ons ruime assortiment tegels, borders en verlichting kan jij bij ons perfect terecht voor jouw tuin.

 

Wacht vooral niet te lang, anders wordt je koffie koud. Tot snel!